maanantai 19. elokuuta 2013

SIUNAUSKORI

15. Helluntain jälkeisen sunnuntain aiheena on kiitollisuus.

Muistan joskus muinoin kuulleeni tarinan perheestä, jota oli kohdannut monet haasteet. Perheen arjessa oli jo pitkään ollut paljon surua, riitaa ja murheita. Perhe rukoili monesti iltarukouksessaan apua Taivaan Isältä heidän hankalaan tilanteeseensa. Mutta tilanne ei tuntunut muuttuvan paremmaksi. 
Eräänä päivä perheen läheinen ystävä tuli vierailulle perheen luokse ja toi tuliaisina ulkomaan matkaltaan korin. Kori oli erityinen, koska se oli valmistettu kaukana Afrikassa. Kori oli siunauskori. Perheen äiti avasi korin ja siellä oli teksti: "Sinua siunata tahdon… Ystäväni, pyysin sinulle Jumalan siunausta. Aina kun avaat tämän siunauskorin, kappale Taivasta kohtaa sinua." Korin lahjoittanut ystävä kertoi että hänestä tuntuu, että perheen siunauskori on tällä hetkellä kovin tyhjä ja olisi hyvä että se saataisiin pian täyttymään iloisilla asioilla. 
Ystävän vierailusta lähtien murheellinen perhe mietti varsinkin iltaisin ennen iltarukousta mielessään iloisia asioita elämässään, niitä joista voisi olla kiitollinen. He keräsivät niitä ajatuksissaan koriinsa ja pian kori tuli aivan täyteen. Ilo ja riemu palasi perheeseen. He olivat vain unohtaneet sen murehtiessaan ja riidellessään kaikki päivät. Siunauskori oli tuonut ilon takaisin perheeseen.Askartele siunauskori
Vanhan perinnekäsityön, pärekorin, valmistusta voi harjoitella mukavasti vaikka käyttäen ylijäämätapetteja, tyhjiä maito- tai mehupurkkeja, sanomalehtiä, kahvipaketteja tms. Tässä esimerkkikori tehty tapeteista.
  • Leikkaa pitkiä tasapaksuja suikaleita tapetista
  • Puno pohja

  • Käännä pohjan suikaleet ylöspäin ja pujottele niiden väliin reunasuikale


  • Leikkaa reunasuikaleet kahden kerroksen korkuisiksi 
  • Päättele suikaleet pujottamalla reunasuikaleen alle
Valmiiseen koriin voi laittaa kauniin siunaustekstin tai jotain muuta joka saa hyvälle mielelle. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti