sunnuntai 4. elokuuta 2013

TODELLINEN STARA

Biblestara-logo Ilves13 the Movie 
12. sunnuntai helluntaista

Vietin juuri 12 päivää Ilves 13 the Movie-leirillä yhdessä noin 4000 partiolaisen kanssa.
Leiri oli rakennettu leffateeman ympärille ja mukaan oli mahtunut staroja jos jonkinmoisia. Yleisissä ohjelmissa meitä viihdytti sankari-ilvekset ja muutenkin leirialueella seikkaili jos jonkinmoisia leffasankareita satuhahmoasuissaan. Tietysti leirille oli tullut myös monenlaisia partiostaroja ("isoja paljon nähneitä ja paljon tehneitä partiokihoja")  ympäri Hämeen piirin. Mutta leirin mittaan huomasin pohtivani moneen otteeseen, että kuka on oikeastaan se todellinen stara.

Ja nyt, 12 päivän pohdiskelun jälkeen, olen sen vihdoin keksinyt tai oikeastaan nähnyt. Se on tuo ennen leiriä piirtämäni Biblestara-logon keskellä oleva partiolainen. Tämä partiolainen on ihan tavallinen partiolainen. Ei välttämättä vielä edes paljon nähnyt tai tehnyt saati sitten kokenut pieni partiolainen. Staran hänestä tekee asenne. Hän on painanut päänsä nöyrästi alas ja valmis palvelemaan muita. Hän on valmiina auttamaan siellä missä apua tarvitaan. Hän voisi olla kuka tahansa tuolla leirillä ollut sudenpentu, seikkailija, tarpoja, samoaja, vaeltaja, aikuinen tai vaikka pienen pieni perheleiriläinen. Hän on valmis kantamaan kortensa kekoon niin hyvin kuin pystyy, nöyränä. Hän ei yritä olla enempää kuin on vaan tekee vaan parhaansa.

Tämän sunnuntain teemana on itsensä tutkiminen. Ajattelisinkin että jokaisen, niin ison kuin pienenkin partiolaisen, olisi hyvä aloittaa kohta alkavaa uutta partiokautta itseään tutkien. Mitä teen? Mitä voisin tehdä? Mihin haluan tekemisilläni pyrkiä? Miksi? Miten se vaikuttaa toisiin ihmisiin? Niin BP kuin Jeesuskin neuvoo meitä auttamaan lähimmäisiämme ja näin tekemään maailmasta paremman paikan elää ja olla. Halu auttaa lähimmäisiä ei kuitenkaan ole lähtöisin meistä itsestämme vaan Jumalan rakkaudesta. Emme siis ole varsinaisesti mitään supersankareita auttaessamme toisiamme vaan teemme hyvät asiat ja kauniit eleemme Jumalan armosta. Ja hyvä niin. Tämän muistaminen helpottaa ehkä pysymään nöyränä ja tekemään meistä todellisia staroja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti