torstai 26. joulukuuta 2019

LEGENDA JOULUPUUSTA

Jumala lähetti maailmaan neljä enkeliä. Heidän tehtävänään oli etsiä Joulupuu. Ja enkelit lensivät läpi sinisen, tähtiä täynnä olevan avaruuden kohti pohjoista talven maata. Ne enkelit olivat nimeltänsä Usko, Toivo, Rakkaus ja Ilo.

On löydettävä puu, joka oksistossa on pyhä ristinmerkki, he sanoivat. 
-Sen puun täytyy kukoistaa läpi vuoden, jotta ihmiset uskoisivat, että pimeys väistyy ja elämä voittaa. Sen täytyy tarjota suojaa linnuille, jotka ovat  peloissaan ja palelevat. Ihmisille sen on oltava lohdutus ja ilo. 

Talven pimeydestä ei ollut helppo löytää sellaista puuta. Pihlaja oli pudottanut kukkansa, linnut olivat syöneet sen marjat, eikä koivussa ollut ainuttakaan lehteä. Haapa värisi alastomana metsän laidassa.
lopulta enkelit löysivät männyn. Se viheriöi, vaikka sen oksilla oli lunta. Mutta pyhää ristinmerkkiä siinä ei ollut.


Jäätyneen virran rannalla kasvoi kuusipuu. Sen oksat erkanivat rungosta muodostaen pyhän ristinmerkiin. Keskellä talven pakkasiakin se oli väriltään syvän ja lämpimän vihreä. Pienet linnut etsivät turvaa sen suojista. Lumen peitossakin se seisoi pelkäämättä, iloisena ja hiljaisen varmana. 


-Se on kuusi, sanoivat enkelit.

-Kuusi on joulupuu!

Ja enkelit koristelivat kuusen oksat kynttilöin. Kiinnittivät sen latvaan tähden ja antoivat sille voiman vuodesta toiseen ilahduttaa ihmissydämiä.


Leena Laulajainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti