keskiviikko 11. joulukuuta 2019

JOULUKERTOMUS AASIN NÄKÖKULMASTA

Se oli aivan tavallinen aasi. Se asui Nasaretin kaupungissa erään ystävällisen miehen luona. Eräänä päivänä omistaja tuli jo aikaisin sen luo: "Tiedätkö, aasiseni, sinulle on tiedossa tärkeä tehtävä. Naapurin Maria ja hänen sulhasensa Joosef ovat lähdössä Betlehemiin. Heidän täytyy mennä kirjoittautumaan veroluetteloon.  Maria on raskaana eikä jaksa kävellä niin pitkää matkaa. Lupasin, että sinä lähdet." "Ihaa, ihaa", hirnui aasi. Siitä oli mukavaa saada tärkeä tehtävä.

Omistaja vei  aasin ulos ja Joosef auttoi Marian aasin selkään. Matkalla Maria kertoi aasille jännittävän tarinan. Eräänä päivänä 9 kk sitten enkeli oli tullut Marian luokse. Maria oli pelästynyt. Enkeli oli kuitenkin sanonut: ”Älä pelkää. Sinä tulet raskaaksi ja saat poikalapsen. Sinun tulee antaa hänelle nimeksi Jeesus. Hän on Jumalan poika." Kohta Marian masu oli alkanut kasvaa. Nyt maha oli jo valtavan iso. "Minua vähän pelottaa, millaiseen paikkaan vauva syntyy”, Maria sanoi. Kiva, että sinä autat minua, ettei minun tarvitse kävellä." "Ihaa”, hirnui aasi tyytyväisenä. Sen mielestä oli kiva auttaa naapurin ystävällisiä ihmisiä.

Matka oli pitkä. Ulkona oli jo aivan pimeää. Vain tähdet loistivat taivaalla. Nyt he näkivät Betlehemin pienen kaupungin. Kaduilla oli paljon väkeä. Joosef lähti etsimään heille majapaikkaa. Aasi ja Maria jäivät odottamaan kaupungin portille. Aikaa kului ja kului. "Voi, voi, en kyllä jaksaisi millään odottaa”, valitti Maria. Aasi yritti lohduttaa Mariaa hirnumalla iloisesti.

Pitkän ajan kuluttua Joosef tuli takaisin. Hän näytti surulliselta. "Meille ei löytynyt mistään talosta majapaikkaa. Kaikki paikat ovat aivan pullollaan ihmisiä. Mutta eräs mies lupasi, että voimme yöpyä hänen tallissaan". "Tallissa? Mutta siellähän on eläimiä. Emme me kai eläinten keskellä voi nukkua. Siellähän on likaista ja haisee pahalle”, Maria nyyhkytti. Aasi sen sijaan tuli iloiseksi. Hän pääsisi muiden eläinten kanssa talliin nukkumaan. Mutta kyllä häntä säälitti nuori Maria. Maria joutui ison mahansa kanssa talliin, jossa ei tietenkään ollut edes vuoteita.

Yöllä aasi heräsi kummalliseen ääneen. Joku huusi. Voi, sehän oli vauva. Maria oli synnyttänyt Jeesus-vauvan keskellä yötä. Vauva oli kääritty kapaloon, kasgasriepuun ja sille oli valmistettu seimeen, eläinten syöttökaukaloon vuode. Nyt sillä oli nälkä ja se halusi saada maitoa. Aasia väsytti ja se meni takaisin nukkumaan.

Jonkun ajan päästä se heräsi taas kummallisiin ääniin. Aivan kuin joku koputtaisi ovella. Sieltähän tuli sisään paimenia lampaiden kanssa. He ryntäsivät vauvan luokse. He  katsoivat sitä ihmetellen ja polvistuivat sen eteen.  He kertoivat ihmeellisen tarinan. Enkeli oli tullut heidän luokseen laitumelle. Paimenet olivat pelästyneet, mutta enkeli oli sanonut heille: "Älkää pelätkö. Minulla on teille iloisia uutisia.  Teille on syntynyt pelastaja, auttaja. Te löydätte hänet seimestä kapaloituna.” Ja yhtäkkiä enkeleitä olikin ollut valtava määrä.  Enkelit olivat alkaneet laulaa ja kiittää Jumalaa. Sitten enkelit olivat menneet pois näkyvistä.

Paimenet olivat päättäneet lähteä heti katsomaan, olivatko he nähneet unta vai oliko tarina tosi. Maria, Joosef, paimenet ja aasi olivat aivan ihmeissään ihmeellisestä tarinasta. He kiittivät yhdessä Jumalaa Jeesus-vauvasta. Sitten paimenet lähtivät takaisin laitumelle hoitamaan lampaita. Ja he kertoivat ihmeellisen tarinan Jeesus-vauvasta jokaiselle kohtaamalleen ihmiselle.  Aasi meni tyytyväisenä takaisin unille. "Kyllä omistajani oli oikeassa. Tämä oli todella tärkeä ja jännittävä päivä. Minä sain olla paikalla kun Jumalan Poika syntyi maailmaan."

Elina Koivisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti