maanantai 2. joulukuuta 2013

TAATELIKAKKU


Jeesuksen syntymäjuhlan odotteluun kuuluu monenlaiset jouluvalmistelut, kodin siivoaminen ja koristelu, lahjojen tekeminen / ostaminen ja paketoiminen sekä jouluherkkujen valmistaminen. Taatelikakku on yksi herkuista, joita itse olen tottunut jouluna syömään. Eräänlaista taatelikakkua tehtiin jo Raamatun aikaan. Kakku on muuten gluteiiniton.


Aineet:
5 kananmunaa
ripaus suolaa
150g hunajaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
100g jauhettuja manteleita
100g jauhettuja saksanpähkinöitä
200g hienonnettuja taateleita
tomusokeria





Vatkaa munanvalkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota munankeltuaiset ja hunaja. Lisää keltuaisvaahtoon kaikki muut aineet. Sekoita tähän taikinaan kolmannes valkuaisvaahdosta ja vatkaa huolellisesti. Lisää loppu valkuaisvaahto ja sekoita, kunnes taikinasta ei erotu valkuaista ollenkaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa vajaan tunnin verran. Kun kakku on jäähtynyt, kumoa se tarjoilualustalle ja koristele tomusokerilla.



(Ohje Pirkko Jurvelin: Raamatun ajan keittokirja)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti