tiistai 1. lokakuuta 2013

LAHJAKASSI

21. helluntain jälkeisen sunnuntain teemana on Jumalan lähettiläät. Jeesus opetti että Jumalan valtakunta on lahja. Hän on luvannut, että syntisinkin ihminen saa pahat tekonsa anteeksi. Jeesus kutsuu meitä seuraajikseen ja lähettiläänään palvelemaan lähimmäisiämme.

Voimme päivittäin antaa lähimmäisillemme erilaisia lahjoja. Lahja voi olla pieni hymy, käden puristus, iloinen tervehdys tai se että kohtaamamme ihmiset tulevat huomatuksi. Lahja voi olla myös avun tarjoamista, kuuntelemista, yhdessä itkemistä tai nauramista. Läheisiään voi toki toisinaan muistaa myös pienillä konkreettisimmillakin lahjoilla.

Kierrätysmateriaaleista valmistettu lahjapaketti antaa iloa antajalleen ja saajalleen mutta myös ympäristölle. Tässä idea vanhasta sanomalehdesta tehdystä lahjakassista jota itseään voi myös käyttää useampaan kertaan.

Laskosta sanomalehtiarkki kuvan mukaisesti ja liimaa reunat yhteen.
Mitä isommat sisätaitteet teet, sitä leveämpi kassista tulee.


Taittele, liimaa ja vahvista teipilla kassin pohja.
Taita kassin yläreunasta reilu 5cm paperia sisäänpäin.

Lopuksi tee reijittäjällä reijät kantokahvaa varten ja kiinnitä naru paikoilleen.

Sanomalehtipaperista tehty kassi ei kestä kovin painavaa lahjaa. Jos haluat tehdä kestävämmän kassin käytä materiaalina paksumpaa paperia, esim aikakausilehtiä, niiden kansia tai vaikkapa tapettia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti