lauantai 6. heinäkuuta 2013

KIRKASTAMINEN


Kirkastussunnuntain evankeliumitekstissä sanotaan näin:

Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen. Siellä hänen ulkomuotonsa muuttui heidän nähtensä: hänen kasvonsa loistivat kuin aurinko ja hänen vaatteensa tulivat valkeiksi kuin valo.
    Samassa heille ilmestyivät Mooses ja Elia, jotka keskustelivat Jeesuksen kanssa. Pietari puuttui puheeseen ja sanoi Jeesukselle: »Herra, on hyvä, että me olemme täällä. Jos tahdot, teen tänne kolme majaa: sinulle ja Moosekselle ja Elialle.»
    Pietarin vielä puhuessa loistava pilvi verhosi heidät ja pilvestä kuului ääni: »Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa häntä!» Kun opetuslapset kuulivat äänen, he heittäytyivät maahan kasvoilleen suuren pelon vallassa. Mutta Jeesus tuli heidän luokseen, kosketti heitä ja sanoi: »Nouskaa, älkää pelätkö.» Ja kun he nostivat katseensa, he eivät nähneet ketään muuta kuin Jeesuksen yksin.

(Matt. 17: 1-8)

Monesti reissuissa valokuvia ottaessa ja niitä reissusta palattua katsottua löytää joukosta kuvia, jotka ovat vähän epäonnistuneita. Kenties valotus ei ole onnistunut ja kuva on jäänyt turhan hämäräksi. Nykyisellä tekniikalla voidaan tilannetta onneksi korjata ja peli ei ole kokonaan menetetty. Vähän hämäräksi jääneestä kuvasta saadaan kirkastamalla valoisampi ja näin se tuo paremmin esiin sitä, mitä kuvaaja itse halusi kuvatessaan kuvalla kertoa tai näyttää.
 


























Miksihän Jumala sitten tahtoi Jeesusta kirkastaa?!? Sitä on mahdotonta tietää. Kenties hän halusi, että ihmiset alkaisivat entistä paremmin uskoa Jeesuksen opetuksia ja siihen että Hän todella oli ennustuksissa puhuttu Messias. Tai ehkä Jumala vaan pyrki rohkaisemaan poikaansa, joka koki maan päällä vastustusta.

 Kirkastusvuoren kokemus oli opetuslapsille varmasti mieleenpainuva ja ikimuistoinen. He näkivät jotain sellaista mitä muut eivät olleet ennen heitä nähneet. Ja tämä näky oli varmasti vahva konkreettinen todiste heille siitä että he todella seurasivat Jumalan Poikaa.

Kirkastettua valokuvaa katsoessa kuvasta voi myös löytää jotain uutta, mitä ei tässä tapauksessa kuvaajakaan ollut huomannut. Pienenpieni muurahainen kiipeilee oksalla ja on päässyt myös mukaan kuvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti