lauantai 15. helmikuuta 2014

USKON MERKITYS

3. sunnuntai loppiaisesta

Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä.
(Hepr. 11: 1)

Keskustelkaa miksi usko ja seurakuntaan kuuluminen on teille tai joillekin ihmisille tärkeää?
Mitä toivoisit seurakunnan sinulle antavan / tarjoavan? Mitä sinä voisit tehdä seurakunnassa? 
Miten luulet että elämäsi muuttuisi jos et uskoisi / uskoisit?

Lukekaa seuraavat eripuolilta maailmaa olevien nuorten kirjoitukset ja pohtikaa miten usko ja seurakuntaan kuuluminen vaikuttavat heidän elämiinsä.




15-vuotias venezuelalainen Sabrina kirjoittaa:
”Perheeni ja minä rukoilemme aina iltaisin ja aamuisin. Käymme luterilaisessa kirkossa. Siellä on mukava tavata ja vaihtaa kuulumisia. Loma-aikoina siellä järjestetään lapsille päiväleirejä, joissa keskustelemme Raamatusta ja siitä, kuinka suuri Jumala on.”


14-vuotias virolainen poika Siim kertoo:
”Virossa kristityt ovat vähemmistössä, ja joskus koulussa ne, jotka eivät usko Jumalaan, kuuluttavat ateistista vakaumustaan kovaan ääneen. Toisaalta Virossa on myös nuoria, jotka rukoilevat ennen jokaista jalkapallopeliä. Meillä on myös koko ajan enemmän sellaisia tapahtumia, joissa kristillisyys on läsnä, ja nuorten on helppo mennä mukaan eri kirkkojen toimintaan. Käyn itse Viron evankelisluterilaisen Tallinnan Jaanin kirkon nuorten ryhmässä, koska siellä on mukavaa, hauska porukka ja sieltä saa vahvistusta uskolleen.”


13-vuotias nepalilaistyttö Mobina kuvailee hänelle tärkeitä asioita kirkossa:
”Pidän kirkosta, koska siellä ihmiset ovat tasavertaisia keskenään. Vaikka kastilaitos on ollut Nepalissa kielletty vuodesta 1963 lähtien, ihmiset silti syrjivät kasteihin vedoten. Tilanne on huonoin kastittomille eli daliteille. Nepalissa on yhä paljon ihmisiä, jotka esimerkiksi uskovat, että vesi on pilaantunutta, jos sitä on koskettanut kastiton tai jos kastiton koskettaa heitä tulee suorittaa puhdistautumisrituaalit. Kirkossani opetetaan, että Jumala rakastaa kaikkia ja meidät kaikki on luotu tasa-arvoisiksi.”


Senegalilainen 18-vuotias Matthieu ajattelee:
”Me kristittyinä uskomme, että Jeesuksen antama Pyhä Henki vapauttaa peloista ja antaa voimaa elää vapaana. Elämästämme ei puutu vastoinkäymisiä, luotamme Kristuksen auttavan niissä. ”

(Kertomukset ovat kirjasta Näin uskon. toimittanut Heidi Rautionmaa. Suomen Lähetysseura 2012. )

Keskustelkaa vielä lopuksi heräsikö nuorten kirjoituksista joitain uusia ajatuksia.

( Idea hartauteen www.suomenlahetusseura.fi )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti