keskiviikko 18. syyskuuta 2013

ENKELIKAKKU


Mikkelinpäivä on lasten ja enkelien päivä.




Kakkupohja
6 munaa
2 dl sokeria
4 rkl (vähän kukkura) perunajauhoja
4 rkl (vähän kukkura) vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta









Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi (10min yleiskone täysillä). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hilajlleen muna-sokerivaahtoon. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista n. 40 min 200°C.


Ohje kakkupohjaan saatu äitiltä vuosia sitten ja useaan kertaan hyväksi havaittu. =)




  • Tee kakkupohjasta isoon muffinssivuokaan oma pikkukakku ja pyöreäpohjaiseen uunivuokaan isompi kakku. 
  • Siivuta kakkupohja (oman mieltymyksen mukaan... itse pidän kakusta jossa paljosti täytettä suhteessa kakkupohjan määrään. Tässä kakussa isokakku leikattu 9 osaan ja pieni kolmeen.)
  • Täytä kakku makusi mukaan hedelmä- / marjasoseilla (Tämän kakun täytin mansikkarahkalla, aroniahillolla ja persikkasoseella.)Muista kostuttaa kakkupohjaa joka välissä. Anna mielellään kostua yön yli.
  • Koristele kakku mielikuvitusta käyttäen erivärisillä sokerimassoilla. Massoja voit kaulia ja leikata erilaisilla muoteilla. Tomusokeri toimii jauhon korvikkeena estämässä kiinnijäämistä alustaan. Jos haluat tehdä irtonasia osia (esim. tässä siivet), kannattaa ne tehdä kovettumaan jo edellisenä päivänä.
  • Tomusokeriläikät saat poistettua kostuttamalla. Kostuttaminen toimii myös "liimana" osia toisiinsa liitettäessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti